HVAD KAN MAN DOG LAVE PÅ EN ØDE Ø?
Lær dig selv og dine kolleger at kende på en helt ny måde.
Bliv lidt klogere på havet, dyrene, naturen og dig selv.
Med en hav og marinebiolog/naturvejleder som rejsekammerat vil I få øjnene op for en verden mellem træstammerne og under havoverfladen som vil overraske og I vil blive forundret over historierne i de skjulte natur- og kulturspor.
TEMA 1
Mellem træstammerne
Udfordre dig selv og hinanden med kort, kompas og kikkert på ekspedition rundt på øen. Stå ansigt til ansigt med en fuldskuflet dåhjort, find den gule engmyre, hvad er timeglas tjørn og måske er I heldige at få et glimt at den gule pirol. Naturvejlederen sørger for at I får alle oplevelserne på tæt hold, en uddybende forklaring og drager hjem udfordret, mætte på oplevelser og lidt klogere.
TEMA 2
Kultursporene
Gamle stengærde, efterladte redskaber, de små huse og gårde afslører at store dele af øen tidligere har været et lille landbrugssamfund. Da Johannes Larsen og Achton Friis besøgte Romsø i 1921 husede det lille samfund endnu over et halvt hundrede sjæle. De ernærede sig for størstedelens vedkommende af landbrug og fiskeri, og de gav grobund for både skole, kro og købmandshandel.
Vi beretter om de skjulte kulturspor, livet på øen, husene og menneskene og den endelige affolkning
|
Romsø er i dag et uberørt landskabsmuseum, en kultiveret skovø, hvor sjælens depoter fyldes med sødme.
|
|
TEMA 3
Frirum til refleksion
Højt til himlen og udsigt til uendeligheden, ro og uforstyrrethed er en unik konstellation der giver ro i sindet.
Giv jer selv et par timers frirum til refleksion, hvor den travle arbejdsdag træder i baggrunden, og hvor der bliver plads til at samtale, til at fordybe sig og til at tænke tanker.
Udforsk øen på egen hånd eller i grupper og find netop det sted som inspirerer dig eller jer til at reflektere over målet, over vejen, over livet eller ???
TEMA 4
Under havoverfladen
Gå på opdagelse under vandet over sandbunden, på stenrev, i tangskov, til højre for en muslingebanke. I kan flyde med strømmen, forfølge en fisk eller indfange en krabbe. Vi stiller det nødvendige udstyr til rådighed i form af våddragt, maske, snorkel og finner.
Et prøvedyk under havoverfladen kan være meget grænseoverskridende, men med hjælp fra erfaren dykker og marinebiolog der vejleder og forklarer og i det hele taget er med hele vejen, kan alle være med.
TEMA 5
Hav og hvalsafari
Siden tidernes morgen har søfolk fortalt om havets overnaturlige væsner lige fra smukke havfruer til uhyggelige søslanger. Havbiolog Søren Larsen dykker dyr op hav havet og fortæller om det mangfoldige liv under overfladen – og de findes faktisk: søslangerne.
De færreste ved at de danske farvande er bland verdens mest hvalrige farvande – om end en lille hval. På en sejlads rundt om øen ser vi ofte marsvin boltre sig der formidles om hvorfor området er så rigt på marsvin, føde og fangstmetoder og havets øvrige store dyr.
TEMA 6
Mad i det fri
Alle sanser pirres på sådan en dag og forstærker alle indtrykkene
|
Røget sild, laks, salat og lokal øl |
|
Kold hvidvin og stegt fisk, tilberedt over bål i skumringen på stranden |
|
Øens egne dådyr tilberedt på grill i skovtykningen og med krydderi fra lokale råvarer fra Hindsholm |
Lad os høre hvad I drømmer om – så har vi helt sikkert et inspirerende forslag
BLAND SELV
Pluk selv blandt de beskrevne temaer eller lad os give et forslag til en pakke der passer lige præcis til jer.
Aktivitetens længde: |
fra 3 – 8 timer afhængig af valgte aktiviteter |
Deltager antal: |
max. 17 personer (bådens kapacitet)
kontakt os hvis det drejer sig om større hold
|
Vind og vejr
Romsø er en oplevelse i al slags vejr og blandet vejr er bestemt ikke nogen hindring for et spændende ophold. Nogen gange vil det ligefrem betyde en ekstra intens oplevelse.
Vi anbefaler påklædning i forhold til vejrudsigten og vi har naturligvis taget vores forholdsregler under planlægningen af de forskellige temaer.
Skulle vejr og vind gøre sejlads til Romsø umulig, kan alle aktiviteter gennemføres langs Hverringes kyster, som er en del af det fantastiske Natura 2000 område omkring Romsø sund.
|